14 augusti 2021
14:00

IF Brommapojkarna 3

Referat: Saltsjöbadens IF - IF Brommapojkarna 3

Direkt i första minuten går vi bort oss och Saltsjöbaden slår en fin djupledsboll till deras högerytter som kommer helt fri med Yusuf.....men Yusuf kommer ut och gör sig stor och räddar avslutet. Viktigt att vi inte hamnade i underläge direkt.
Efter några minuter så hittar vi rätt med spel och positioner och då lyckas vi komma till några avslut. Adam skjuter mitt på, Sebbe skjuter utanför och Abbe skjuter även han mitt på.
I 14:e minuten kontrar Saltsjöbaden på vår högerkant. Joel jobbar hårt tillbaka.....men lite för hårt och fäller deras spelare och drar på sig ett gult kort.
I 19:e slår Sebbe en fin hörna från höger där Adam tajmar sin löpning perfekt och nickar bollen stenhårt..... i ribban. Där var det väldigt nära 1-0 till oss. Vi fortsätter att föra spelet och kommer till några avslut, denna gång via Viktor (långt utifrån) samt Abbe efter samspel med Ludde. Saltsjöbaden är inte ofarliga och sticker upp men avslutet skapar inga problem för Yusuf.
Till slut kommer utdelningen. Först är det dock Lukas som drar till ett långskott som tar i ribban i 33:e minuten men strax därefter får vi en hörna. Sebbe slår den från höger och den går via målvakten in i mål. Tre minuter senare får vi återigen en hörna, denna gången från vänster. Abbe slår den perfekt mot bortre stolpen där Sebbe omarkerad kan nicka bollen i mål. Som om inte två hörnmål var nog så gör vi 3-0 i 44:e. Återigen är det Abbe som slår en perfekt hörna från vänster mot bortre stolpen. Denna gången är det Ludde som är på rätt plats och sätter dit foten och bollen går stenhårt via ribban i mål.

I andra halvlek är det som att vi inte riktigt är 100% på tårna och framförallt i försvarsarbetet så är vi inte tillräckligt nära vår motståndare. Detta med för att Saltsjöbaden kan förlägga lite spel på vår planhalva och i 4:e minuten kommer de till skott men det går över. I samma minut kontrar vi på vänsterkanten. Ludde kommer in i straffområdet och spelar Yaman som petar bollen vidare till Abbe. Han dribblar bort 2 eller 3 motspelare och petar in en tåfjutt bredvid målvakten till 4-0.
Några minuter senare kommer Sebbe farande på vänsterkanten och tar ett eget avslut men det går precis utanför målvaktens högra stolpe. I 13:e drar Deniz på sig ett gult kort efter att ha sparkat bort bollen innan det är dags för Abbe show igen. Albin bryter ett uppspel mitt på offensiv planhalva och spelar bollen till Abbe. Återigen dribblar han bort 3 (eller kanske 4) motspelare och fri med målvakten petar han med en tåfjutt in bollen i mål till 5-0.
Sedan böljar det lite fram och tillbaka. Saltsjöbaden kommer till några avslut men de går antingen över eller mitt på Yusuf. Även vi kommer till ett fint läge när Adam frispelar Win men målvakten kommer ut och räddar hans avslut.
I 35:e har Saltsjöbaden ett hårt skott över och i 40:e får Yusuf göra en fotparad från nära håll intill sin högra stolpe. Två minuter senare får de utdelning. Vi slarvar i försvarsarbetet och de kommer till skott som placeras till vänster om Yusuf och 5-1 är ett faktum.
Men vi avslutar starkt. Först spelar Adam fram Ludde som dunkar in en vänster över målvakten och i matchens sista minut kommer ett väldigt fint anfall från vår sida. Sebbe driver upp bollen på vår vänsterkant och spelar Win på mittlinjen som spelar den vidare på djupet till Sebbe. Han tar sig förbi några motspelare och kommer in i straffområdet. Där tittar han upp och spelar bollen snett inåt bakåt till Adam som enkelt kan rulla in 7-1, vilket också blir slutresultatet.

Vi gör som lag en ok insats men det finns en del att slipa på. Arbetsinsatsen var det inget fel på även om vissa tröttnade på slutet. Sebbe gör en bra match men bäste spelare idag var Abbe som var delaktig i fyra av våra mål.

Träning som vanligt i veckan innan vi möter Enskede nästa söndag.